jan 6th, 2012 by admin | 0

Da Hanke Siemsglüss (19) avsluttet videregående skole i Tyskland, spurte han om å få jobbe gratis på Solhaug Rusforebyggingssenter i Åsenfjord.- Jeg ønsket meg et år i Norge for å finne ut hva jeg vil gjøre i livet mitt. Jeg hadde vært flere ganger på besøk i landet og en venn av meg anbefalte Solhaug, forteller Hanke. Siden oktober har han jobbet Solhaug og han snakker allerede godt norsk.
– Det var viktig for meg å snakke kun norsk med de på Solhaug. Derfor bodde jeg en måned i Flekkefjord før jeg kom hit. Der jobbet jeg frivillig i en barnehage og lærte mye av språket på den måten.
Anbefalt av venn. Det var Hankes tyske kamerat, Raphael, som mente Hanke burde be om jobb på Solhaug.
– Han var ansatt her for tre år siden og mente at dersom jeg ikke visste hva jeg ville gjøre etter skolegang, burde jeg jobbe på Solhaug slik han hadde gjort, forteller Hanke, som skrev e-post til daglig leder John Arne Jenssen.- Han tvilte litt til å begynne med og tok derfor kontakt med Raphael. Han fikk gode referanser og heldigvis fikk jeg komme hit og jobbe, forteller Hanke. Og ledelsen på Solhaug har tydeligvis ikke angret på det.
– Jobben min går ut på så mange forskjellige ting. Jeg har pusset opp flere rom her på huset, vi isolerer garasjen og vi lager BMX-bane. Jeg hjelper også til med matlaging og jeg har ansvaret for å holde rent her. Det har vært mye håndverksarbeid og det har vært utrolig lærerikt. Jeg kunne jo ingenting av sånt før, forteller Hanke. Han legger til at han har blitt kjent med mange gjennom jobben.
– Det er en sosial jobb, for jobben innebærer også å veilede de på Meningsfull hverdag. Vi treffes klokka 10 og starter med frokost før vi begynner arbeidet. Mange sliter med sosial angst og det har vært lærerikt å erfare hvordan man skal gå fram for å bli kjent med hverandre, sier Hanke.
Leirsted
– Det er masse aktiviteter her, vi har paintball, ATV-er, Zip liner og fritt fall og klatrevegg. Jeg liker action og derfor er stedet perfekt for meg, sier Hanke. Han har vært leder for 80 elever på konfirmasjonsleir og største utfordring var språket.

Comments are closed.

Kontakt oss»

Nyheter om